2016. május 6., péntek

Neuroplaszticitás SzuperTudatos szemszögből


Tavaly kértem, hogy mutassák meg nekem meditációban, hogyan alakulnak ki új idegpályák, illetve mi történik amikor hiteket alakítunk át az SCC segítségével. Autópályákat és különböző utakat láttam, amik villámgyorsan épültek ki a fejemben. Azóta sokszor jött az intuíció tanácsadás közben, hogy nézzek rá az illető pályáira. Ilyenkor egyszerűen behunyom a szemem és ránézek a hitrendszereit jelképező úthálózatára vagy arra az
aktuális hitre amin dolgozunk. (Intuyching konzultáció közben gyakran kapunk olyan félelem alapú hiteket, amiket átalakítva szeretet alapúvá a kliens felszabadulhat, élethelyzete pozitív irányt vehet) Ezzel a vizualizációs technikával plusz információkhoz jutok, az átalakításokat illetően vagy megerősítést az új pályák kialakulását illetően. Egyszer egy kliensnél azt láttam, az átalakítást követően, hogy kialakul egy új út gyorsan és erőteljesen mutatva, hogy az új hitnek kialakult a pályája, amin ez a támogató gondolat eztán közlekedhet, majd a régi hitet képviselő utat pillanatok alatt belepte a moha. Tehát nem csak új hitet alakítottunk ki, hanem a másik is járhatatlanná vált. De láthatunk torlaszt vagy szennyeződést is az úton vagy bármi mást legyünk nyitottak az érkező információra.
Aztán egy alkalommal  azt láttam, hogy megmaradt a régi út is és ő nem tudta merre induljon. Nem emlékszem már a konkrét esetre, de a példa kedvéért hihetjük egyszerre azt, hogy tehetséges vagyok és azt hogy tehetségtelen. Mondjuk egy újságíró azt hiszi magáról, hogy tehetséges író, de tehetségtelen vezető. Aztán főszerkesztőként leblokkol, ha írnia kell, mert nem tudja melyik úton induljon.
Emlékszem még egy ilyen esetre amikor a kliensnél az előbbihez hasonlóan két út volt, tehát mindkét hit futott. Azt az infót kaptam, hogy annyira megszokta, hogy arra jár, hogy nem indul el az új úton. És gondoljunk csak bele, mondjuk 20 éve járok ugyanazon az úton a boltba és nyitnak egy új utcát ami csodaszép virágos, klassz kövezettel. Szeretnék az új utcán menni, de úgy berögzült a régi megszokott, hogy mindig félúton jut eszembe a fenébe megint erre jöttem, nem baj majd legközelebb tényleg arra megyek. Most félre téve a szimbolikát egy ilyen berögzült szokássá vált hitet kicsit nehezebb megváltoztatni több tudatosságot igényel tőlünk, de lehetséges. Viszont az esetek többségében a negatív hiteink pillanatok alatt alakulnak át támogató hitekké az SCC módszerét alkalmazva.
Ha kedvetek van próbáljátok ki ezt a technikát. Hunyjátok le a szemeteket, vegyetek pár lazító mély lélegzetet és képzeljétek el a gondolataitokat jelképező úthálózatot. Milyenek az utak, többsávos autópályák vagy inkább kavicsos ösvények? Gyorsan vagy inkább lassan alakulnak ki az új támogató hiteitek? Könnyen járhatóak vagy valami megnehezíti a rajtuk való közlekedést?
Aztán nyissátok ki a szemeteket és legyetek hálásak a tapasztalásért :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése